H10_04_C_jecz_gruba.png

Kasza jęczmienna gruba

Sposób przygotowania

W zimnej wodzie wypłucz szklankę kaszy i odlej wodę. Zagotuj lekko osoloną wodę ( 1l na szklankę kaszy). Do gotującej się wody wrzuć porcję kaszy i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut, często mieszając. Następnie odcedź ugotowaną kaszę.

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.